Picture1

Tapome „Gelbėkit vaikus“ socialiniais partneriais

UAB „NorDan“ pradeda bendradarbiavimą su visuomenine organizacija „Gelbėkit vaikus“ Lietuvoje – skyrėme piniginę paramą iš Ukrainos atvykstančių vaikų integravimui. Dalis paramos skirta Mažeikių vaikų dienos centrus lankančių vaikų veikloms vasarą ir pasirengimui naujiems mokslo metams.

„Įmonių grupės „NorDan“ ir „Gelbėkit vaikus“ partnerystė tęsiasi ne vienerius metus, o mes dialogą Lietuvoje su šia organizacija užmezgėme prasidėjus karui Ukrainoje. Ieškojome galimybių, kaip padėti iš šios šalies atvykusioms mamoms ir vaikams. Tačiau kai pradėjome kalbėtis, kai apsilankėme Vaikų dienos centre Mažeikiuose, supratome, kad iššūkių netrūksta ir mums patiems – lietuvių šeimoms“, – pasakojo UAB „NorDan“ vadovas Giedrius Žilėnas.

Arčiausiai vaikų – dienos centrai

Įmonėje apsilankę „Gelbėkit vaikus“ Lietuvoje ir Mažeikių vaikų dienos centrų atstovai džiaugėsi partnerystės pradžia, nes tai pirmasis tokio masto organizacijos ir verslo įmonės bendradarbiavimas Mažeikiuose.

Dalis piniginės paramos bus paskirstyta trims Vaikų dienos centrams Mažeikiuose, Pikeliuose ir Ukrinuose.

„Gelbėkit vaikus“ generalinė direktorė Rasa Dičpetrienė pasakojo, kad organizacija bendradarbiauja su visomis šalies savivaldybėmis, kiekvienoje jų turi partnerį – Vaikų dienos centrą. Mažeikių rajone veikiančiose centruose iš viso lankosi 50 vaikų iš nepasiturinčių, socialiai remtinų šeimų, taip pat karo pabėgėliai iš Ukrainos.

Centrų darbuotojai vaikams padeda mokytis, ruošti namų darbus, rūpinasi vaikų užimtumu, kartu dalyvauja įvairiose šventėse, rengia pasirodymus. Vasaros sezonu vaikai vyksta į ekskursijas, stovyklas. Daugeliui vaikų – tai vienintelė galimybė išvažiuoti, patirti įspūdžių, ištrūkti iš skurdžios aplinkos.

„Gelbėkit vaikus“ atstovai neabejoja, kad vaikams lankymasis dienos centre yra langas į pasaulį, kitokį gyvenimą, priemonė, kuri leidžia kirsti užburtą ratą – artimoje aplinkoje neretai patiriamą smurtą, alkoholį.

Kita vertus, Vaikų dienos centrai nebūtų pajėgūs teikti kokybiškas paslaugas be rėmėjų pagalbos. Valstybės skiriamo finansavimo pakanka padengti komunalines paslaugas, sumokėti nuomą, atlyginimus darbuotojams. Visa kita priklauso nuo centrų darbuotojų išradingumo, entuziazmo, atkaklumo ir, žinoma, vietos bendruomenės, verslo organizacijų geranoriškumo bei paramos.

birž. 10, 2022
Grįžti atgal

NorDan · Rinkoje pirmaujanti langų ir durų gamintoja